
WSET Diploma Study for Unit 3: Session 12 -Spain-
Our monthly study sessions are especially aimed at current WSET Diploma candidates and focus each on a different topic, brough to you by a WSET Diploma graduate. They are suited both to students preparing for a specific exam and to candidates just starting their way in the Diploma Programme.
2018 harvest projections are predicting Spain as the second biggest wine producer of the World. This vast Country hosts a wide variety of wine regions and styles, but sometimes it gets shadowed by France and Italy. Nonetheless questions about its wines and grape varieties pop up often in the Unit 3 exam and Diploma students need to be aware of its importance and dedicate some time to know it.
In this session we will focus on Spanish still wines from different regions, we will taste some and we will examine what kind of questions could come up in the Unit 3 exam, offering hints and advices on how to tackle them.
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This class will be held in English.
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Planning to taste 4 wines.
Course Informations
- Date
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December 4th, 2018 (Tuesday) 19:00~21:00
- Tasting wines
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4 wines
- Lecturer
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Ettore Donadeo DipWSET
- Seating Capacity
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24
- Place
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CAPLAN Wine Academy
NBF Minamiaoyama bldg. 2F, 3-1-31, Minamiaoyama, Minato-ku, Tokyo
- Fee
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5,940 yen after tax
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Wines included
- How to pay
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Credit card or bank transfer
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Please note that we cannot refund the fee once you pay.
Bank transfer fees will be at your charge.
Mitsubishi UFJ Bank
Tokyo Eigyoubu Branch
Account Number : Futsu 1812074
Subscriber : CAPLAN Corporation
Schedule / Entry
12/4 Tuesday 19:00~21:00 |
The application period has expired. |
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担当講師
Instructor

WSET認定 Level4 Diploma
WSET Certified Educator
Vinitaly International Academy - Italian Wine Expert
Wine Scholar Guild Certified Educator
Italian Wine Scholar with Highest Honors
French Wine Scholar with Highest Honors
Spanish Wine Scholar with Highest Honors
Barossa Master
Rioja Certified Educator
Wine Scholar Guild Bourgogne Master-Level
DWG認定ドイツワイン上級ケナー
JSA認定 ワインエキスパート
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【特別講座】7/1(火) ドイツにおけるSpätburgunder(シュペートブルグンダー)の栽培面積は、2023年時点で1.15万haに達し、全体の栽培比率においてはRieslingに次ぐ第2位を占めています。国際的にも、Pinot Noirの栽培面積としてはフランス、アメリカに続き世界第3位に位置づけられます。 ドイツにおけるSpätburgunderの栽培比率は、1970年にはわずか3.6%に過ぎなかったものの、2023年には11.1%にまで上昇し、過去半世紀で実に3倍に拡大しました。これは、Spätburgunderに対する国内外の関心と需要が、近年ますます高まっていることを物語っています。 ブルゴーニュ産Pinot Noirの価格が高騰する中で、国際的なワイン愛好家の間には、味覚の志向に新たな変化が見られます。果実の明快な風味や新樽由来の香りを特徴とするスタイルの人気は依然として根強いものの、それに加えて、近年は旨味や張りのある酸、繊細なテクスチャーが織りなす調和を尊ぶ「旧世界的美学」への関心が高まっています。こうした流れの中で、ドイツのSpätburgunderは、洗練されたエレガンスと構造の緻密さを兼ね備えたスタイルにより、魅力ある選択肢として国際市場で存在感を強めています。 このたびCaplanでは、ドイツを代表する生産者による5本の、贅沢な時間を演出するにふさわしい、気品と風格を湛えたSpätburgunderを取り上げ、その魅力と本質に迫る特別セミナーを開催いたします。本セミナーでは、気候・土壌・栽培・醸造といった多角的視点からワインを考察し、その背景にあるテロワールと造り手の哲学に光を当ててまいります。 また、比較試飲としてブルゴーニュの村名PinotNoirを提供し、両者の相違と共通点を体感いただく機会を設けております。 Spätburgunderの真価を深く学び、世界的評価の高い逸品の数々をご堪能いただくこの機会に、ぜひご参加ください。

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