Conducted by MW(Master of Wine) Matthew Stubbs
◆ For Candidates completed Level3 Advanced,& Diploma Candidates ◆
多くの皆様からご要望をいただいているDiploma Level4のセミナーを、WSET本部(ロンドン)推薦のマスターオブワインを講師に、2日間の集中講座として日本で実施できることになりました。講師はマスターオブワインの試験において、栽培・醸造とテイスティング部門でベストスコアで合格し、現在はフランス、香港など世界のWSETスクールでLevel1~4(Diploma)まで教えWSETに精通しています。今回は苦手な方が多いTheory、特にUnit3の合格を目指した内容のセミナーです。これからDiplomaを始める方も、どうぞこのチャンスをお見逃しなく。
MW(Master of Wine) Matthew Stubbs will be coming to Tokyo from France to have his own seminar for Japanese candidates. This seminar will be concentrated mostly on the Theory for Unit 3 and how to write a great essay. The 2 days will be very focused on how to approach the different types of essays, and will involve lots of group work in class. At the end of the weekend you will have a very good idea and framework for writing essays required to pass the exam. Don’t miss this greatest opportunity to learn from MW of the world!
8th November(SAT)
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Introduction to WSET Level4
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What the examiners are looking for?
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Writing a great assay
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Unit3 Compulsory Question
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Unit3 Tasting and feedback session
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How to answer the Factual Recall and Application Question
and Application Question
9th November(SUN)
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Short Answer Questions
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Exploding myths
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Analytical and multiple-part questions
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Unit3 tasting and feedback session
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Unit1 How to tackle the Assignment
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Exam Preparation
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Closing comments and questions
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The seminar will be held in English.
講座情報
- 日程
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2014年11月8日(土)10:00~18:00
2014年11月9日(日)9:00~17:00
- 教室
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Jプレゼンスアカデミー 研修センター
〒107-0062 東京都港区南青山 3-1-31 NBF南青山ビル 5階
- 受講料
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98,000円(税込)
- 定員
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28名(最少催行人数 10名)
- 講師
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MW Matthew Stubbs
《Lecturer Profiles》MW Matthew Stubbs
Matthew began his career in the UK Wine Trade in 1987. He joined Seagram UK, part of one of the world’s largest drinks companies, and worked for 2 years in Retail (Oddbins), Marketing and Sales.
A further 8 years in sales followed covering all aspects of the Wine Trade from Independent Specialist Wine Merchants, through Prestige Hotels and Restaurants up to National Multiple Retailers. During this period he started studying for his wine exams which culminated with passing the Master of Wine in 1996 achieving the best performance in the Tasting and Vinification papers. He is one of 312 people in the world to hold this prestigious qualification.
From 1996 – 2001 he started a Wine Agency company specialising in New World wines which grew in sales from 200,000 cases to 1 million cases in 5 years.
In January 2001 he left Seagram to head up the Wine Department of Safeway the UK’s third largest Wine Retailer. He was responsible for a range of over 900 wines, 500 stores, annual sales of 84 million bottles and £340m annual turnover. During this time the Company became recognised for having one of the most quality-led and eclectic wine ranges on the UK high street.
He left Safeway in June 2004 to set up his own wine broking and consultancy company based in the Languedoc. In July 2008 he set up Vinécole, a wine school based near Carcassonne. He now runs courses and seminars at this Languedoc base and around the world. Clients range from private individuals and wine companies to Harvard, Columbia, UBS, and the Shanghai Wine Exchange in China.
- お支払い方法
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銀行振込でお支払いください。
振込み口座:
三菱東京UFJ銀行 東京営業部
普通預金 口座番号1812074
口座名 キャプラン株式会社
なお、一度受領した料金は一切お返しできませんのでご了承ください。
振込み手数料はお客様でご負担くださいますようお願い申し上げます。
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受講時のご注意 -
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【特別講座】7/27(日)9:00~16:00 日本最高峰のピノノワールやシャルドネを作るKISVINワイン栽培長にブドウ畑での作業を教えていただきます。

【特別講座】7/1(火) ドイツにおけるSpätburgunder(シュペートブルグンダー)の栽培面積は、2023年時点で1.15万haに達し、全体の栽培比率においてはRieslingに次ぐ第2位を占めています。国際的にも、Pinot Noirの栽培面積としてはフランス、アメリカに続き世界第3位に位置づけられます。 ドイツにおけるSpätburgunderの栽培比率は、1970年にはわずか3.6%に過ぎなかったものの、2023年には11.1%にまで上昇し、過去半世紀で実に3倍に拡大しました。これは、Spätburgunderに対する国内外の関心と需要が、近年ますます高まっていることを物語っています。 ブルゴーニュ産Pinot Noirの価格が高騰する中で、国際的なワイン愛好家の間には、味覚の志向に新たな変化が見られます。果実の明快な風味や新樽由来の香りを特徴とするスタイルの人気は依然として根強いものの、それに加えて、近年は旨味や張りのある酸、繊細なテクスチャーが織りなす調和を尊ぶ「旧世界的美学」への関心が高まっています。こうした流れの中で、ドイツのSpätburgunderは、洗練されたエレガンスと構造の緻密さを兼ね備えたスタイルにより、魅力ある選択肢として国際市場で存在感を強めています。 このたびCaplanでは、ドイツを代表する生産者による5本の、贅沢な時間を演出するにふさわしい、気品と風格を湛えたSpätburgunderを取り上げ、その魅力と本質に迫る特別セミナーを開催いたします。本セミナーでは、気候・土壌・栽培・醸造といった多角的視点からワインを考察し、その背景にあるテロワールと造り手の哲学に光を当ててまいります。 また、比較試飲としてブルゴーニュの村名PinotNoirを提供し、両者の相違と共通点を体感いただく機会を設けております。 Spätburgunderの真価を深く学び、世界的評価の高い逸品の数々をご堪能いただくこの機会に、ぜひご参加ください。

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