日本語通訳付きですが、テキスト・認定試験は英語となります。予めご留意ください。

 

WHO IS THE INTRODUCTORY SOMMELIER COURSE
AND EXAMINATION FOR?
講座および試験の対象者とは?

This course and examination is open to anyone 20 or over in the hospitality, wholesale, and retail sectors of the food and beverage industry, anyone considering a career as a professional sommelier, or anyone interested in learning more about wine.

この講座と試験は、飲食業界の接客業、卸売業、小売業に携わる20歳以上の方、プロのソムリエとしてのキャリアを考えている方、またはワインについてもっと学びたいと思っている方を対象としています。

WHAT TO EXPECT
何が期待できるか?

In this two-day course, students will study the major wine regions and beverages of the world, gain experience tasting, describing, and evaluating wine, and learn about hospitality and proper wine service standards. All courses are taught exclusively by Master Sommeliers and culminate in a written, 70-question multiple-choice examination.

2日間の講座では、世界の主なワイン産地とワイン飲料について学び、ワインの試飲、説明、評価を体験し、ホスピタリティと適切なワインサービスの基準について学びます。すべてマスターソムリエによってのみ指導され、最後に70問の多肢選択式試験で終了します。

Course and Exam Details
講座と試験の詳細

The Introductory Sommelier Course and Examination takes place from 8:00 AM - 6:00 PM over two days. The exam takes place at approx 4:00 PM on day two, followed by a results and sparkling wine reception.

The course is intense and fast-paced - covering a lot of information, and by no means all, about the world of wine and other beverages, several tasting exercises, and elements of wine service.

The examination consists of 70 multiple-choice questions reflecting the content of the course and workbook and must be completed within 45 minutes. A minimum score of 60% is required to earn the Introductory Sommelier Course and Examination certificate and lapel pin.

After passing the Introductory Sommelier Course Examination, students are eligible to sit the Certified Sommelier Examination (Theory, Tasting and Service).

The CMS-A no longer requires that students take the Certified Sommelier Examination within three years of the Introductory Sommelier Examination. We encourage students to move to the next level when best prepared.

入門ソムリエ講座と試験は2日間にわたり午前8時から午後6時まで行われます。

試験は2日目の午後4時頃に行われ、その後、結果の発表とスパークリングワインのレセプションが行われます。

講座は集中的でテンポも速く、ワインやその他の飲料の世界、テイスティングの練習、ワインサービスの要素など、多くの情報が網羅されています。

試験は、講座とワークブックの内容に沿った70問の多肢選択式問題で構成され、45分以内に終了しなければいけません。ソムリエ入門講座認定証とピンバッジを取得するためには、60%以上の得点が必要となります。

入門ソムリエ講座試験に合格すると、認定ソムリエ試験(理論、テイスティング、サービス)の受験資格が得られます。

CMS-Aは、現在は入門ソムリエ試験終了後3年以内に認定ソムリエ試験を受験することを義務付けておらず、受講生自身が最善の準備ができた時点で次のレベルに進むことを奨励しています。

Students who successfully complete the Introductory Examination have achieved the following
入門試験に合格した学生は、以下のことが達成されます

・Received intensive instruction from a team of Master Sommeliers
・Received an overview of all the major wine growing regions of the world, as well as key information on spirits, beer, saké and correct wine service
・Are capable of discussing and serving with confidence a comprehensive range of beverages
・Learned the Court of Master Sommeliers Deductive Tasting Method (DTM). The DTM is an integral part of the Certified, Advanced and Master Sommelier Diploma Examinations.
・Skills acquired during the Introductory Sommelier Course will enable Sommeliers to recognize wine quality at a basic level
・Received appropriate direction in preparing for the Certified Exam, which is the prerequisite for undertaking study for the Advanced and Master Sommelier levels.

・マスターソムリエチームから集中的な指導が受けられます。
・世界の主なワイン生産地の概要、スピリッツ、ビール、日本酒、正しいワインサービスに関する重要な情報を学びます。
・飲料全般について、自信を持って議論し、提供することができます。
・Court of Masters Sommelierのディダクティブ・テイスティング・メソッド(DTM)を習得。DTMは、認定ソムリエ試験、上級ソムリエ試験、マスターソムリエ試験に不可欠な要素です。
・ソムリエ入門講座で習得したスキルにより、基本的なレベルでワインの品質を見極めることを可能にします。
・上級ソムリエやマスターソムリエになるための必須条件である認定試験に向けて、適切な指導を受ける事ができます。

The Court of Master Sommeliers

The Court of Master Sommeliers sets the global standard of excellence for beverage service within the hospitality industry with integrity, exemplary knowledge, and humility.

The Court of Master Sommeliers was established to encourage quality standards for beverage service in hotels and restaurants.
The first Master Sommelier examination was held in London, in the United Kingdom in 1969.
By 1977 the Court Of Master Sommeliers was established and has since become the premier examining body for Sommeliers worldwide.
Courses are now conducted regularly throughout Europe, Oceania, Asia and the Americas.

Court of Masters Sommelierは、誠実さ、模範的な知識、謙虚さをもって、ホスピタリティ業界における飲料サービスの卓越性に関する世界基準を定めています。

Court of Masters Sommelierは、ホテルやレストランにおける飲料サービスの品質基準を奨励するために設立されました。
最初のマスターソムリエ試験は、1969年にイギリスのロンドンで開催されました。
1977年にはCourt of Masters Sommelierが設立以来、世界的なソムリエの試験機関となっています。
講座は現在、ヨーロッパ、オセアニア、アジア、アメリカ大陸で定期的に開催されています。

Course Schedule

【2 days course】
SAT November 23 - SUN November 24 2024
Venue : Caplan Wine Academy

Day 1(11/23 SAT)

7:45 AM
8:00 AM
12:30-1:30 PM
6:00 PM

Day 1

Check-in.(Photo ID is required.)
Course begins
Lunch Break
End of Day 1

Day 2(11/24 SUN)

7:45 AM
8:00 AM
12:30-1:30 PM
4:00 PM
5:30 PM

Day 2

Check-in.(Photo ID is required.)
Day 2 begins
Lunch Break
Introductory Sommelier Examination
Results Reception

講座情報

日時
  • 【2日間講座】
    2024年 11月23日(土) 8:00~18:00
    2024年 11月24日(日) 8:00~18:00

講師
 

Christopher P. Bates MS

Christopher Bates, MS, is an American born entrepreneur, public speaker and hospitality professional. He is known as a chef, sommelier and winemaker, and has spent over 20 years in all aspects of the hospitality industry, lending him a well-rounded perspective of all facets. Prior to completing his Master Sommelier Exam in May 2013, Christopher had racked up accolades such as Best Young Sommelier in the World and won TopSomm 2013.Christopher and his wife Isabel have settled in the Finger Lakes region of New York and have been a catalyst for growth in the Finger Lakes. He is an active member of the sommelier community and continues to educate independently, and with the Court of Master Sommeliers.

Christopher Ramelb

Christopher Ramelb MS

Chris Ramelb, MS a native of Kaua'i, Hawai'i earned a Computer Science degree at University of Hawaii-Manoa and started his wine career as a business analyst at Southern Glazer’s Wine and Spirits. After stints at two legendary Honolulu retaurants he took the post of opening Wine Director at Senia, where he helped earn the restaurant a James Beard nomination for “Best New Restaurant” and a spot in Wine Enthusiast’s “America’s Top 100 Wine Restaurants”. After winning the coveted Johnston medal for the highest aggregate score on the Advanced exam, his passion turned toward wine education and helping Hawaii to further its beverage culture. He rejoined SGWS as the Restaurant Sales Manager in 2018, the same year he first passed the MS exam.

定員
Seating Capacity

24名
24 people

会場
Venue

キャプラン ワインアカデミー 青山教室
〒107-0062 東京都港区南青山3-1-30 PASONA SQUARE 16階

CAPLAN Wine Academy AOYAMA
PASONA SQUARE. 16F, 3-1-30, Minamiaoyama, Minato-ku, Tokyo

受講料
Fee

189,200円(税込)
189,200 yen (after tax)

ワイン・テキスト代・認定試験料(合格時の合格証・バッジ)含む
Includes wines, textbook, examination fee and, for successful students, certificate and badge.

初めて受講される方は、受講のお申し込みと同時にキャプランワインアカデミーへの入会(入会金5,500円・税込)が必要となります。
Students attending for the first time a course at CAPLAN Wine Academy need to pay 5,500 yen for registration, tax included.

お支払い方法
How to pay

クレジットカードまたは銀行振込でお支払いください。
Bank transfer or Credit card

なお一度受領した料金は一切お返しできませんのでご了承ください。
振込み手数料はお客様でご負担くださいますようお願い申し上げます。
Please note that we cannot refund the fee once you pay.
The applicant will be responsible for any bank or transaction charges incurred for processing wire transfers.

振込み口座:
三菱UFJ銀行 東京営業部
普通預金 口座番号1812074
口座名 株式会社パソナHRソリューション

Mitsubishi UFJ Bank
Tokyo Eigyoubu Branch
Account Number : Futsu 1812074
Subscriber : Pasona HR Solution

お申し込み
受講時のご注意

お申し込み・受講いただく際に必ずお読みください。

Schedule / Entry

日程・カリキュラムなどは変更となることがございますので予めご了承ください。
Please note that the schedule and curriculum may be subject to change.

Introductory Sommelier Course & Examination

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